Honda

Honda - Vision 50

De Vision 50 is een elegante scooter, die betrouwbare en leuke mobiliteit in het brommersegment biedt. Een machine waarmee je graag dagelijks naar het werk of naar school rijdt. De machine is voorzien van een lekker felle 49,9 cc krachtbron, die is gekoppeld aan een automatische V-Matic transmissie. En natuurlijk beschikt de Vision 50 ook over een riante bergruimte, waarin zelfs een semi-jethelm past. En dat alles voor een uitermate scherpe prijs…
Aan het design van de Vision zie je direct dat het om een echte Honda gaat. Een scooter die opvalt op door zijn vlotte lijnen, zijn hoogstaande afwerking en door zijn lage instap. Vanuit het zadel heeft de rijder zicht op een zeer overzichtelijk dashboard. Een krachtige koplamp en duidelijke richtingaanwijzers zorgen dat Vision 50 ook bij nacht en bij slechte weersomstandigheden opvalt.
De Vision wordt aangedreven door een uitermate efficiënte 49,9cc viertaktmotor met een enkele bovenliggende nokkenas en twee kleppen. De eencilinder levert een riante 2,5 kW (3,4 pk) en start via een elektrische startmotor. Door de toepassing van luchtkoeling konden complexe constructies als de waterpomp en de radiateur weggelaten worden, wat ook gewicht bespaart. Het geavanceerde PGM-Fi injectiesysteem zorg verder voor een efficiënte benzine-inspuiting, waardoor het brandstofverbruik slechts 52 km/liter bedraagt. De 5,5 litertank is daardoor goed voor een actieradius van 286 km.
Licht, wendbaar en flitsend. Dat kenmerkt het stuurgedrag van de Vision, die kan vertrouwen op een stabiele basis. Daarvoor zorgt een zorgvuldig gedimensioneerd underbone frame van stalen buis. Dit frame is voorzien van een hydraulisch gedempte telescoopvoorvork en een zijdelings geplaatste achterschokdemper. De machine staat standaard op 14 inch wielen, optioneel is de Vision ook met een 16 inch voorwiel leverbaar. Verder zorgt een gecombineerd remsysteem voor veilige remkracht.
Het comfortabele zadel van de Vision biedt riante zitruimte aan zowel rijder als passagier. De rijder kan zijn benen uitstekend kwijt achter het voorscherm, dat hem beschermt tegen vuil en regen. Met een zithoogte van slechts 760 mm (785 bij 16 inch voorwiel) kan hij of zij ook gemakkelijk met de voeten bij de grond.
Bij de vormgeving van het bagagecompartiment van de Vision 50 is elke millimeter benut. Daardoor is dit compartiment ruim genoeg voor boodschappen, een waterdichte zadelhoes, een U-slot of voor een semijethelm. Daarnaast zijn in het voorscherm van de Vision ook nog twee open bergvakken ondergebracht, waarin bijvoorbeeld drinkflessen passen. In het voorpaneel is tevens een haak te vinden, waaraan een boodschappentas kan worden bevestigd.
 
 


Uitvoeringen: Black, matt grey, Candy Red, White
€ 2290,-
Inclusief BTW

Honda - NSC50R

Honda’s nieuwe wapen in de bromscooter-scene is de NSC50R. Deze blitse scooter zal hoge ogen gooien dankzij zijn aansprekende design, de respectabele vermogensafgifte, de uiterst lage gebruikskosten en de uitmuntende betrouwbaarheid die spreekwoordelijk is voor Honda-producten. En uiteraard zal de bijzonder concurrerende prijs eveneens een grote rol spelen in het succes.
Voor de respectabele vermogensafgifte zorgt een luchtgekoelde 49 cc viertaktmotor. Het voor deze klasse riante vermogen van 2,59 kW (3.5 pk) @ 8.250 t.p.m. wordt via een automatische, continu variabele “V-matic”-transmissie naar het achterwiel overgebracht. Een zeer sterk punt van deze eencilinder is de uiterst efficiënte manier waarop hij met brandstof omspringt. Het brandstofverbruik bedraagt slechts 1 liter op 49.8 km (ECE47 Mode), waardoor de NSC50R maar liefst 273 km ver komt op de tank van 5,5 liter inhoud.
De NSC50R is het ultieme wapen in het drukke stadsverkeer dankzij zijn grote wendbaarheid en uitstekende stabiliteit. Die heeft de scooter te danken aan de 14-inch wielen en een robuust stalen frame. Een gecombineerd CBS-remsysteem koppelt de voorste remschijf aan de achterste remtrommel, waardoor de NCS50R een betrouwbare, goed doseerbare remvertraging garandeert. De scherpe stuurgeometrie zorgt daarbij samen met het lage gewicht van 105 kg voor de uitstekende wendbaarheid.
(meerprijs Repsol editie: 100 euro)


Uitvoeringen: red, tricolor, black/white
€ 2599,-
Inclusief BTW